Delfin és Gyermekbajnokság 2014 PDF Nyomtatás E-mail

2014 július 23-26. között került megrendezésre a XLVll. Országos Gyermek
Bajnokság Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszodában

gyerek_ob_2014_k.jpg

A Szegedi Úszó Egylet 12 versenyzővel képviseltette magát. Büszkék lehetünk sportolóinkra, hiszen az egy ezüst, egy bronzérem mellé, még két negyedik és egy ötödik hely megszerzése szerzett örömet a szegedieknek. Ezekkel az eredményekkel csapatunk a 15. helyet szerezte meg a pontversenyben.

Kiemelkedőnek tartom Paragi Leonárd 1500 méteres gyorsúszásban elért 17:31,84-es egyéni csúcsát, és 200 pillén úszott 2:26.43-as egyéni csúcsait. Dér Denisz érett versenyzéssel 200 mellen 2. , 100 mellen 3. tudott lenni. Emelett kiemelkedő fejlődést mutatott gyorsúszásban 200 gyorson úszott 2:08,28-al. Slíz Bálint, Szabó Bálint, Fábián Milán és a sérülésből felépült Ulrich Botond is Szép számmal szállította az egyéni csúcsokat ezen a versenyen. Kárász Krisztián 100 gyorson tudott javítani. Béres Hanna vállsérülése miatt a hosszú gyorsúszó számokban nem , de 100 gyorson hatalmasat javított eddigi egyéni legjobbján. A verseny vége is nagyon szépen sikerült. A 4x100 méteres fiú gyorsváltó 4 perc alatt teljesítette a távot, mely most a 4. helyhez volt elegendő.
A kisebbik gyerek csapatnak, fiatalabb évjáratként, a reális cél a tisztes helytállás volt, és ez remekül sikerült.

Tóth Tamara 200 háton a legjobb 2003-as eredményt érte el remek egyéni csúccsal. Bajusz Petra, Ladócki Anna és Szabó csenge egyéni csúcsokat úsztak és a váltóhoz is hozzájárultak.

A lány váltóink szépen helytálltak, a gyorsváltókban nem végzett előttünk egy csapat sem, amelyikben három 2003-as lány volt, így reményünk van arra, hogy a jövő évi gyerek bajnokságon a lány csapat is pontszerző helyen végezhet.

Minden versenyzőnek gratulálunk, és a nyár hátralévő részéhez jó pihenést kívánunk!

Nagy Attila, Máté Zsolt

Delfin Bajnokság

Az idei delfin bajnokságon népes csapat képviselte egyesületünket, 12 fővel. A lány váltók pontszerző helyen végeztek, az Ashe Evelyn, Balla Rebeka, Fábián Bettina, Szilágyi Kincső összeállítású csapat gyorsváltóban az előkelő 5. míg vegyesváltóban a 7. helyen végzett.

Kiemelkedik a csapatból Balla Rebeka, aki érett versenyzéssel óriási egyéni csúcsokkal picivel maradt csak le az egyéni pontszerző helyről 400 gyorson. A fiúk egyéni csúcsokat úszva szépen helytálltak a rendkívül népes mezőnyben.

A verseny jegyzőkönyve:

Kellemes pihenést kívánunk!

Máté Zsolt, Molnár János
 
< Előző   Következő >