Megyei Diákolimpia Döntője 2018 PDF Nyomtatás E-mail
  img_24511.jpg  

Diákolimpia Úszás 2017/18 –as tanév Csongrád Megyei Döntő

Hódmezővásárhely

2018.02.12.

 

Hétfőn Hódmezővásárhelyen rendezték az úszás diákolimpia megyei döntőjét, ahol szinte hemzsegtek a Szues gyerekek. Nézzük, hogyan szerepeltek.

 

  • I. korcsoport

50 méteres gyors- és mellúszásban a városi fordulóból Pádár Flóra, Fazekas Zsófia és Bilicki Martin jutottak tovább. A megyei döntőn a lányok mezőnyében mindkét számban Pádár Flóra ért elsőként célba, ezzel továbbjutott az országos döntőbe, míg Fazekas Zsófia mindkét számban harmadik lett az első korcsoportos lányok versenyében. A fiúknál Bilicki Martin bronzérmet nyert 50 méteres mellúszásban, míg 50 gyorson hatodik lett.

50 méteres hátúszásban a lányoknál nagy versenyben Kószó Vivien 6 századdal kapott ki vásárhelyi ellenfelétől és lett második, míg a fiúknál Török Marcell negyedik helyezéstért el.

  • II. korcsoport

A városi fordulóból a fiúknál 50 méteres gyors- és hátúszásban továbbjutó Fábián Lázár betegség miatt nem tudott rajthoz állni, így a szabályok szerint mindegyik versenyszámban a városi forduló harmadik helyezettje indulhatott helyette. Így 50 méteres gyorsúszásban Bilicki Máté, míg 50 méteres hátúszásban Arnold Hunor.

50 méteres gyorsúszásban a lányoknál Paszternák Sára lett a bajnok, ezzel továbbjutott az országosra, míg a fiúknál a beugró Bilicki Máté negyedik, Farkas András ötödik helyen végzett.

50 méteres mellúszásban a lányoknál Kocsis Csillag Virág ezüstérmes lett, míg Paszternák Sára hetedikként ért célba. A fiúknál Farkas András negyedik lett.

50 méteres hátúszásban a lányoknál Szabó Luca második, míg Tóth Viktória negyedik helyen ért célba. A fiúknál Bilicki Máté ezüstérmet nyert, Arnold Hunor pedig ötödik helyezést ért el.

Váltóban a Tisza-parti Általános Iskola váltójával Gombos Donát negyedik, míg a Madách váltójával Arnold Hunor ötödik helyezett lett.

  • III. korcsoport

100 méteres gyorsúszásban Pádár Nikolett bajnoki címet szerzett és ezzel továbbjutott az országosra, Mészáros Kíra ezüstérmet nyert. A fiúknál SzaszkóSzilárd szintén másodikként ért célba.

100 méteres lány mellúszásban Pádár Nikolett nyert és továbbjutott, Molnár Johanna hatodik helyezett lett. A fiúknál Szabó Bence harmadik, míg Paksi Zsombor negyedik helyezést értek el.

100 méteres hátúszásban a lányoknál Mészáros Kírát szabálytalan forduló miatt a második helyről sajnos kizárták, a fiúk között Szaszkó Szilárd nyert, ezzel továbbjutott az országos döntőbe. Ugyanebben a számban Szabó Bence bronzérmes lett.

100 méteres pillangóúszásban, nagy csatában Fazekas Réka második lett, míg afiúknál Kószó Martin aranyérmet, Paksi Zsombor pedig bronzérmet nyert.Győzelmével Martin indulhat az országos döntőben.

Váltóban Kószó Martinnak ésSzabó Bencének szurkolhattunk, akik a Béke Utcai Általános Iskola váltójával harmadikok lettek.

  • IV. korcsoport

100 méteres gyorsúszásban Balla Rebeka első, Tóth Tamara második helyezést értekel. A fiúknál Kószó Ábel harmadikként ért célba.

100 méteres mellúszásban a lányoknál Bajusz Petra harmadik, Kószó Ábel a fiúk mezőnyében negyedik lett.

100 méteres hátúszásban a lányoknál Balla Rebeka első, Tóth Tamara második lett. A fiúknál Paksi Botond harmadik helyezett lett.

100 méteres pillangóúszásban Paksi Botond negyedikként ért célba.

Váltóban a lányoknál Balla Rebeka a Tisza-parti Iskola váltójával első, míg Kószó Ábel a Béke Utcai Általános Iskola váltójával harmadik helyezett lett. A győztesek ebben a korosztályban is továbbjutottak az országos döntőbe.

  • V-VI. korcsoport

100 méteres gyorsúszásban a lányok versenyében Fábián Fanni, a fiúknál Fábián Milángyőzött. Ulrich Botond másodikként ért célba.

100 méteres lány mellúszásban Bonecz Boglárka második lett.

100 méteres fiú hátúszásban Szabó Bálint második, míg Ulrich Botond harmadik helyezést értek el.

100 méteres pillangóúszásban a lányoknál Fábián Fanni győzött, Bonecz Boglárka második lett. A fiúknál Fábián Milán első, Szabó Bálint negyedik lett.

Váltóbana lányoknál Bonecz Boglárka és Fábián Fanni második, míg a fiúknál Fábián Milánés Mocsári Bence a Ságvári váltójával harmadik, Ulrich Botond a Kőrösy iskola váltójával negyedik lett.

A győztesek ebben a korcsoportban is az országos döntőbe jutottak.

Az országos döntő időpontja március 23-25. 23-án pénteken az V-VI., 24-én szombaton a III-IV., míg 25-én az I-II. korcsoport döntőit rendezik meg!

Minden versenyzőnknek gratulálunk, a továbbjutóknak pedig sikeres felkészülést kívánunk!

Gege, Attila, Peti,Zsolti, Tibi, Moli, CH
 
< Előző   Következő >

Sponzor:

forint.gif

Támogassa adója 1 %-val az Egyletet!

Annak, aki rendelkezik róla, lehet, hogy nem jelentõs tétel személyi jövedelemadójának 1%-a, hiszen sem gazda-gabb, sem szegényebb nem lesz tõle, akár rendelkezik ró-la, akár nem. Még némi hercehurcával is jár a dolog, kelle-metlen, hogy külön kell rá gondolni. Szerencsére sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy érdemes egy kis plusz figyelmet adóbevalláskor arra fordítani, hogy támogassák az Egyletünk munkáját.
Az elmúlt évben sokan támogattak bennünket azzal, hogy adójuk 1%-át az Egyletnek adták. Fejenként talán csak néhány forintot, de az is lehet, hogy pár ezret. Nincsen az a csekély összeg, amit ne tudnánk hasznosítani. Az Egylet célja, hogy városunk úszósportja országosan is sikeres és elismert legyen.
Amennyiben egyetért céljainkkal, kérjük segítse munkánkat adója 1%-ával!

Versenynaptár 2017 október-december

uszoverseny.jpg

Keress bennünket a közösségi oldalon is!

facebook.jpg

utanpotlassport.hu riportja:

ujsag.jpg
2013 december 08.